Hyundai i10: Parkeerrem & remvloeistof
waarschuwingslamp - Waarschuwing en indicatorlampen - Instrumentenpaneel - Kenmerken van uw voertuig - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Parkeerrem & remvloeistof waarschuwingslamp

Deze lamp licht op indien het contact wordt aangezet en gaat uit in ongeveer 3 seconden als de parkeerrem niet wordt gebruikt.

Parkeerrem waarschuwing Deze lamp licht op wanneer de parkeerrem wordt gebruikt met het contact aan.

De waarschuwingslamp moet uit gaan wanneer de parkeerrem wordt gelost.

Remvloeistofniveau waarschuwing Indien de waarschuwingslamp aanblijft, geeft het aan dat het remvloeistofniveau in het reservoir te laag is.

Indien de waarschuwingslamp oplicht:

1. Rij direct naar de dichtstbijzijnde veilige locatie en stop uw voertuig.

2. Zet de motor uit en controleer het remvloeistofniveau en voeg vloeistof toe indien nodig en mogelijk. Controleer ook het remsysteem op vloei-stoflekkage.

3. Rij niet met het voertuig indien lekkage wordt gevonden, de waarschuwingslamp aan blijft en/of de remmen niet correct werken. Wij raden aan om contact op te nemen met een erkende HYUNDAI-verdeler.

De auto is uitgerust met het dualdiagonale remsysteem. Dit betekent dat het voertuig op twee wielen blijft remmen als één circuit zou falen. Met één circuit werkend, is een grotere pedaaldruk nodig om de auto te stoppen. Uiteraard zal de auto ook niet stoppen binnen dezelfde remweg. Als de remmen falen terwijl u aan het rijden bent, schakel dan terug naar een lagere versnelling voor extra afremmen op de motor en stop de auto zo snel mogelijk als veilig is eventueel m.b.v. de parkeerrem.

Om de werking van de gloeilamp te controleren, controleer of de parkeerrem en remvloeistof waarschuwingslamp gaat branden wanneer het contact wordt aangezet.

WAARSCHUWING Het besturen van het voertuig met de waarschuwingslamp aan is gevaarlijk. Indien de waarschuwingslamp van de rem aan blijft, raden we aan om het systeem te laten nakijken door een erkende HYUNDAI-verdeler.
Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. DYNAMIC SELECT toets (behalve Mercedes-AMG auto's)
Met de DYNAMIC SELECT toets kunt u kiezen tussen verschillende rijprogramma's. Als het rijprogramma E is geselecteerd: wordt bij het verwarmen de elektrische extra ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Voorruit ontwasemen
Algemene aanwijzingen Met deze functie kan de voorruit worden ontdooid of kan de condens van de binnenzijde van de voorruit en zijruiten worden verwijderd.Informatie  De func ...

KIA Picanto. Storing in het ISG-systeem
Het systeem werkt mogelijk niet wanneer: - Er een fout optreedt in de ISG-gerelateerde sensoren of het systeem. Het gele controlelampje AUTO STOP ( ) op het instrumentenpaneel zal eerst 5 se ...

Modellen: