Hyundai i10: Inklappen van de achterzitplaats - Afstelling achterzitplaats - Zitplaatsen - Veiligheidskenmerken van uw voertuig - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Inklappen van de achterzitplaats

De achterrugleuningen (en zitkussens) kunnen ingeklapt worden om de bagageruimte te vergroten.

WAARSCHUWING
  • Laat passagiers nooit op de neergeklapte rugleuning zitten, terwijl de auto in beweging is, dit is geen juiste zitpositie. Bovendien zijn er geen veiligheidsgordels beschikbaar. Dit kan leiden tot ernstig letsel in het geval van een aanrijding of onverwachte stop.
  • Voorwerpen die vervoerd worden op de neergeklapte rugleuningen mogen niet hoger reiken dan de top van de voorste rugleuningen.

    Dit in verband met doorglijden tijdens afremmen. Let op dat de voorwerpen zo goed als mogelijk is worden vastgezet.

1. Zet de rugleuning van de voorstoel omhoog en schuif, zonodig, de voorstoel naar voren.

2. Laat de achterste hoofdsteunen zakken naar de laagste stand.

Inklappen van de achterzitplaats

3. Plaats de gesp van de achterste veiligheidsgordel in de houder op het zijpaneel.

Hierdoor wordt voorkomen dat de gordel in contact komt met de rugleuning als deze wordt omgeklapt.

Inklappen van de achterzitplaats

4. Til het voorste deel van de zitting omhoog (1).

Inklappen van de achterzitplaats

5. Til het achterste deel van de zitting omhoog (2).

Inklappen van de achterzitplaats

6. Beweeg de zitting in de richting van de pijl in bovenstaande afbeelding.

Inklappen van de achterzitplaats

7. Trek de rugleuning omhoog en klap de rugleuning naar de voorkant van het voertuig.

Om de achterzitplaats gebruiken:

1. Til en duw stevig tegen de rugleuning, totdat de rugleuning is vergrendeld.

2. Duw de zitting stevig naar beneden totdat deze in de juiste positie is.

Wanneer de achterrugleuningen naar de verticale positie worden teruggezet, denk er dan aan dat de gordels van de achterzitplaatsen terug te zetten in hun juiste positie.

WAARSCHUWING Wanneer u de rugleuning terugzet in de verticale positie, houdt de rugleuning vast en breng het langzaam terug en let op dat er niets of niemand bekneld raakt. Controleer of de rugleuning volledig vergrendeld is in de verti cale positie door op de top van de rugleuning te duwen.

Zonder goede vergrendeling kan de zitplaats in geval van een aanrijding of onverwachte stop, kan leiden cargo om vooruit te gaan met grote kracht en voer het passagiersruimte, wat zou kunnen leiden tot ernstig letsel.

 

WAARSCHUWING - Bagage

Bagage moet zoveel mogelijk vastgezet worden om te voorkomen dat het door het voertuig schuift en bij een aanrijding letsel veroorzaakt aan de inzittenden. Plaats geen voorwerpen los op de achterzitplaatsen, deze moeten worden vastgezet.

WAARSCHUWING - Laden van bagage

Let op dat de motor afgezet is, schakelpook in P (Parkeren, automatische versnellingsbak) of in N staat (Neutraal, handgeschakelde versnellingbak) en dat de parkeerrem veilig is aangetrokken gedurende het inladen of uitladen.

Zie ook:

KIA Picanto. Sticker koudemiddel airconditioning
De daadwerkelijke sticker koudemiddel airconditioning in de auto kan afwijken van de afbeelding. De symbolen en specificaties op de sticker koudemiddel airconditioning betekenen het volge ...

KIA Picanto. Sensor detecteert afstand tot voorligger (radar vóór)
De sensor is bedoeld om een bepaalde afstand tot de voorligger aan te houden. Maar als de sensor verontreinigd is, bijvoorbeeld met sneeuw of regen, kan de gevoeligheid van de sensor afnem ...

Peugeot 108. Niveaus controleren
Controleer deze niveaus regelmatig en respecteer de voorwaarden zoals vermeld in het onderhoudsschema van de fabrikant. Vul indien nodig bij, tenzij anders aangegeven. Laat in het geval van een s ...

Modellen: