Hyundai i10: Gebruik van de veiligheidsriem bij
kinderen - Additionele veiligheidsvoorzorgsmaatregelen - Veiligheidsgordels - Veiligheidskenmerken van uw voertuig - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Gebruik van de veiligheidsriem bij kinderen

Pasgeborene en kleine kinderen De meeste landen hebben wetgeving wat betreft kinderen in voertuigen waarbij kinderen moeten reizen in goedgekeurde kinderartikelen, inclusief booster stoeltjes.

De leeftijd waarop veiligheidsgordels gebruikt kunnen worden in plaats van an-dere middelen om kinderen te beschermen, verschillen per land, dus controleer de voorwaarden in uw land voordat u op reis gaat. Kinderzitjes voor kinderen mo-eten correct geplaatst en geïnstalleerd zijn op de achterzitplaats.

Voor meer in-formatie, raadpleeg ook "Kinderzitje" in deze sectie.

WAARSCHUWING Gebruik ALTIJD correcte methodes voor peuters en kinderen, en pas deze aan het gewicht en de hoogte van het kind aan.

Om het risico op ernstig letsel of overlijden van een kind en andere passagiers te verminderen, houdt u een kind NOOIT op uw schoot of in uw armen tijdens het rijden. De krachten die ontstaan tijdens een ongeval zullen het kind uit uw armen rukken met alle gevolgen van dien.

Kleine kinderen zijn het best beschermd tegen letsel in een ongeval, wanneer ze correct in de achterzitplaats in een kinderzitje geplaatst zijn, die voldoet aan de wettelijke vereisten van de van uw land.

Voordat u een kinderzitje koopt, verzeker u ervan dat het gecertificeerd is en dus voldoet aan de wettelijke eisen uw land.

Kinderzitje dat passend is voor de lengte en het gewicht van het kind. Controleer het etiket op het kinderzitje voor deze informatie.

Raadpleeg ook "Kinderzitje" in deze sectie.

Grotere kinderen

Alle kinderen onder 13 jaar die te groot zijn voor een booster zitting moeten altijd de achterzitplaats gebruiken en de beschikbare veiligheidsgordels dragen.

Een veiligheidsriem moet geplaatst worden over de bovenkant van de dijen en goed zitten over de schouder en borst zodat het kind veilig geplaatst is. Controleer periodiek de of de gordel nog strak zit. Een kind dat veel beweegt, kan resulteren in het losraken van de riem. Kinderen krijgen de beste bescherming wanneer er gebruik ge-maakt wordt van de juiste middelen inclusief gebruik van kinderzit en/of de veiligheidsgordels op de achterbank.

Indien een groter kind boven 13 jaar oud in de voorste zitplaats mag zitten, moet het kind de veiligheidsgordel correct gebruiken.

Indien het schoudergedeelte van de gordel de nek of het gezicht aanraakt, moet het kind in een kinderzitje worden gezet.

Als de schouderriem nog steeds hun gezicht of nek raakt, dan moeten de kinderen in een kinderzitje geplaatst worden.

WAARSCHUWING
  • Zorg altijd dat grotere veiligheidsriemen voor kinderen gebruikt worden en goed afgesteld worden.
  • Zorg dat de schouderriem NOOIT contact maakt met de nek of het gezicht van het kind.
  • Zorg dat maar één kind gebruik maakt van één veiligheidsriem.
Zie ook:

KIA Picanto. Sensor detecteert afstand tot voorligger (radar vóór)
De sensor is bedoeld om een bepaalde afstand tot de voorligger aan te houden. Maar als de sensor verontreinigd is, bijvoorbeeld met sneeuw of regen, kan de gevoeligheid van de sensor afnem ...

KIA Picanto. Voorzorgsmaatregelen Smart Key
OPMERKING Als u uw Smart Key verliest, kunt u de motor niet starten. Laat uw auto slepen en neem indien nodig contact op met een professionele werkplaats. Kia raadt aan om contact op te ...

Ford Ka+. Centraal derde remlicht
Open de achterklep. Verwijder het doorvoerrubber. Maak met een platte schroevendraaier de klemmen los, verwijder de lamp en koppel de stekker los. Maak de lamphouder los en verwijder ...

Modellen: