Hyundai i10: Buitenspiegel - Spiegels - Kenmerken van uw voertuig - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Buitenspiegel

Contoleer voor dat u gaat rijden de afstelling van de buitenspiegels.

De auto is uitgerust met buitenspiegels voor links gestuurde auto's. De spiegels kunnen door middel van de bedieningsschakelaar worden afgesteld (elektrisch afstelbaar) of m.b.v. de afstelknop (mechanisch afstelbaar) aan de spiegel, afhankelijk van de uitrusting. De buitenspiegels kunnen worden teruggeklapt.

Hiermee kan schade tijdens het wassen of bij het parkeren worden voorkomen.

WAARSCHUWING - Achteruitkijkspiegel
  • De Achteruitkijkspiegel geeft een vertekent beeld (klein beeld). In bepaalde landen geldt dit ook voor de linker achteruitkijkspiegel.

    De afstanden lijken kleiner dan ze in werkelijkheid zijn.

  • Gebruik daarom altijd de buitenspiegels in combinatie met de binnenspiegel. Hierdoor wordt een goed zichtveld verkregen.

 

OPMERKING Wees voorzichtig met het ijs te verwijderen van de buitenspiegels, het spiegel oppervlak kan hierdoor beschadigen. Gebruik een goede ontdooier spray. Probeer nooit de spiegels te verstellen als het mechaniek bevroren is.

 

WAARSCHUWING Stel de spiegels altijd af voordat u gaat rijden. Dit kan leiden tot vermindering van de voertuigcontrole, wat resulteert in een ongeval en of materiele schade.

Buitenspiegel

Afstandsbediening

Handmatig (indien van toepassing) Bedien de hendel om een buitenspiegel te verstellen.

Afstandsbediening

Elektrische bediening (indien van toepassing) Met de elektrische bedieningspiegelschakelaar is het mogelijk om vanaf de bestuurdersplaats de positie van de linker en rechter buitenspiegels af te stellen.

Om de afstelling van de spiegels te wijzigen moet het contact in de stand "AAN" of "ACC" staan.

De spiegels kunnen worden afgesteld door schakelaar (1) naar R of L te zetten om de juiste zijspiegel te selecteren. Hierna kan door op de corresponderende knop te drukken de betreffende spiegel naar boven, beneden, links of rechts te verstellen.

Plaats na de afstelling de schakelaar (1) in de neutrale (midden) positie om onbedoelde verstelling te voorkomen.

OPMERKING
  • De spiegelverstelling stopt als de maximale afstelhoek bereikt is, maar de verstelmotor blijft werken zo lang de schakelaar blijft ingedrukt.

    Druk de schakelaar niet langer in dan nodig is, anders kan de motor beschadigd raken.

  • Probeer niet om de elektrisch verstelbare buitenspiegel handmatig af te stellen. Dit kan de stelmechanieken beschadigen.

Inklappen van de buiten achteruitkijkspiegel

Inklappen van de buiten achteruitkijkspiegel

Handmatig Om de buitenspiegel in te klappen, pak de behuizing van de spiegel en duw de spiegel tegen de zijkant van het voertuig.

Zie ook:

Hyundai i10. Deurvergrendelingssysteem met snelheidssensor (indien van toepassing)
Alle deuren zullen automatisch worden vergrendeld als de wagen sneller rijdt dan 15 km/uur. En alle deuren zullen automatisch worden ontgrendeld als u de motor uitschakelt, of als u de contactsleu ...

Citroen C1. Niveaus controleren
Controleer deze niveaus regelmatig en respecteer de voorwaarden zoals vermeld in het onderhoudsschema van de fabrikant. Vul indien nodig bij, tenzij anders aangegeven. Laat in het geval van een ...

Peugeot 108. Plafonnier / Verlichting bagageruimte
Plafonnier In deze stand gaat de plafonnier branden als een van de portieren wordt geopend. De plafonnier is permanent uitgeschakeld. De plafonnier brandt permanent. Als de plafonnie ...

Modellen: