Hyundai i10: Anti-blokker Remsysteem (ABS) - Remsysteem - Het besturen van uw voertuig - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Anti-blokker Remsysteem (ABS)

WAARSCHUWING Anti-blokker remsysteem (ABS) of Elektronisch Stabiliteitscontrole (ESC) systeem zal geen ongevallen voorkomen als gevolg van onjuiste onverantwoordelijke of gevaarlijke rijmanoeuvres. Hoewel de voertuigbesturing is verbeterd tijdens een noodstop, moet altijd een veilige afstand worden gehouden. Voertuigsnelheden moeten altijd aangepast worden aan de rijomstandigheden.

De remafstand van auto's uitgerust met een ABS of ESC kan langer zijn dan de remafstand van een voertuig zonder een ABS onder de volgende wegcondities.

  • Bij het rijden de hieronder genoemde conditie moet de snelheid worden aangepast:
  • Ruwe, met grind of sneeuw bedekte wegen.
  • Op slechtte wegen met gaten in het wegdek.
  • Sneeuwkettingen zijn in uw voertuig geïnstalleerd.

De veiligheidseigenschappen van een voertuig voorzien van ABS of ESC moeten nietonnodig worden getest door te rijden met hoge snelheid of bochten te nemen. Dit brengt de veiligheid van uzelf en anderen in gevaar brengen.

ABS is een elektronisch remsysteem dat slippen tijdens het remmen helpt te voorkomen.

ABS maak het mogelijk dat de bestuurder tegelijkertijd kan sturen en remmen.

Gebruik van ABS

Om het maximale voordeel van uw ABS te verkrijgen in een noodsituatie, moet het rempedaal stevig of zo hard als de situatie dat vraagt worden ingetrapt. Ga nooit pompend remmen.

Wanneer de remmen worden gebruikt onder condities die de wielen kunnen blokeren, kunt u geluid van de remmen horen of een gelijksoortig gevoel in het rempedaal hebben. Dit is normaal en het betekent dat het ABS actief is.

ABS vermindert niet de tijd of afstand die nodig is om het voertuig te stoppen.

Houdt altijd een veilige afstand van het voertuig voor u.

ABS voorkomt niet dat slippen kan resulteren in plotseling richtingwijzigingen zoals proberen om een hoek te snel om te gaan of bij het plotseling veranderen van rijbaan. Rijd altijd met een veilige snelheid voor de weg- en weersomstandigheden.

ABS kan niet stabiliteitsverlies voorkomen.

Stuur altijd gematigd als u hard moet remmen. Plotseling of harde stuurbewegingen kunnen er nog steeds toe leiden dat uw voertuig op de verkeerde baan terecht komt of van de weg raakt.

Op slechte of los grind wegen kan de werking van het anti-blokkeersysteem resulteren in een langere remweg dan voor voertuigen uitgerust remsysteem zonder ABS.

De ABS waarschuwingslamp ( ) zal voor enkele seconden aan blijven nadat het contact op de AAN positie is. Gedurende die tijd zal het ABS een zelfdiagnose uitvoeren en de lamp zal uitgaan als alles correct is. Als de lamp aan blijft, kan er een probleem zijn met het ABS. Wij raden aan om op te nemen zo snel mogelijk een erkende HYUNDAIverdeler.

WAARSCHUWING Als de ABS waarschuwings lamp ( ) aangaat en aan blijft, kan er een probleem zijn met het ABS. Het remsysteem normaal werken. Verminder het risico op ernstig letsel of overlijden, wij raden aan om op te nemen zo snel mogelijk een erkende HYUNDAI-verdeler.

 

OPMERKING Als op een zeer gladde weg wordt gereden en de remmen moeten continue gebruikt worden, zal het ABS continu actief zijn en kan de ABS waarschuwingslamp ( ) oplichten.

Als dit zich voordoet moet de auto op een veilige plaats worden gestopt en de motor worden afgezet.

Start de motor opnieuw. Als de ABS waarschuwingslamp uit is en uit blijft, is het ABS normaal. Als de lamp aan blijft, kan er een probleem zijn met het ABS systeem. Wij raden aan om op te nemen zo snel mogelijk een erkende HYUNDAIverdeler.

AANDACHT Wanneer de auto met een starthulp wordt gestart, wegens een ontladen baterij, kan de ABS waarschuwingslamp ( ) aan gaan. De oorzaak is de lage batterij spanning. Het betekent niet dat het ABS slecht functioneert. Laat de batterij opnieuw opladen voordat het voertuig gaat rijden.

Zie ook:

Fiat 500. Gebruik van de handgeschakelde versnellingsbak
Om de versnellingen in te schakelen het koppelingspedaal volledig intrappen en de hendel in de gewenste stand zetten (het schema is aangegeven op de pookknop, afb. 87). Bij auto’s met een v ...

KIA Picanto. Velgen vervangen
Als u om de een of andere reden de velgen wilt vervangen, moet u erop letten dat de nieuwe velgen gelijkwaardig zijn aan de originele velgen voor wat betreft diameter, velgbreedte en offset (wiel ...

Ford Ka+. Wielmoersleutel monteren
Schuif de wielmoersleutel uit. N.B.: Zorg ervoor dat de wielmoersleutel geheel uitgeschoven is.Wieldop verwijderen Draai de wielmoeren een slag los. Krik de auto op totdat het wiel ...

Modellen: