Ford Ka+: SYNC Emergency Assistance - Toepassingen en diensten SYNC - SYNC - Ford Ka+ - InstructieboekjeFord Ka+: SYNC Emergency Assistance

WAARSCHUWING

Voor de werking van deze functie moet uw mobiele telefoon over Bluetooth beschikken en compatibel zijn met het systeem.

Zorg ervoor dat uw telefoon zich op een veilige plek in uw auto bevindt, zodat deze bij een botsing niet wordt rondgeslingerd of beschadigd raakt. Als dit niet gebeurt, kan dit tot ernstige verwondingen of beschadiging van de telefoon leiden, waardoor Emergency Assistance mogelijk niet correct werkt.

Wacht niet tot Emergency Assistance een noodoproep verricht als u dit zelf kunt doen. Bel direct de noodhulpdiensten om een vertraging in de reactietijd te voorkomen. Als u binnen vijf seconden na de aanrijding geen Emergency Assistance hoort, is het systeem of de gsm mogelijk beschadigd of buiten werking.

Als er een botsing is waarbij een airbag wordt geactiveerd of de brandstofpomp wordt uitgeschakeld, kan het systeem contact opnemen met de noodhulpdiensten via een gekoppelde en verbonden mobiele telefoon. Ga voor meer informatie over het systeem en Emergency Assistance naar de regionale website van Ford.

N.B.: Zorg voordat u deze functie inschakelt dat u de belangrijke informatie in de privacy notice Emergency Assistance verderop in dit hoofdstuk leest.

N.B.: Wanneer u deze functie in- of uitschakelt, is die instelling van toepassing op alle gekoppelde gsm's. Als u deze functie hebt uitgeschakeld en een eerder gekoppelde telefoon verbinding maakt wanneer u het contact aanzet, wordt een spraakbericht afgespeeld, een bericht of pictogram weergegeven op het scherm, of beide.

N.B.: Elke gsm werkt anders. Deze functie werkt bij de meeste gsm's, maar sommige gsm's kunnen problemen ondervinden bij het gebruik van deze functie.

N.B.: Zorg dat u vertrouwd bent met de informatie over het activeren van de airbag. Zie Supplementary Restraints System.

Emergency Assistance in- en uitschakelen

Druk op de MENU-toets en selecteer:

 

Mededeling Handeling
SYNC-Applicaties Druk op OK.
Emerg. Assist. Druk op OK. Selecteer de gewenste optie en druk op OK.
Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Auto buiten gebruik stellen
Als de auto langer dan vier weken buiten gebruik wordt gesteld, kan de accu door volledige ontlading beschadigd raken. Als de auto langer dan zes weken buiten gebruik wordt gesteld, o ...

KIA Picanto. Veiligheidsgordels
WAARSCHUWING Voor een optimale bescherming moeten de veiligheidsgordels tijdens het rijden altijd worden gedragen. De veiligheidsgordels zijn het meest effectief als de rugleuningen ...

KIA Picanto. FM-radiozender
FM-radiozenders worden met een hoge frequentie uitgezonden en volgen hierbij niet het aardoppervlak. Daarom ontstaat bij FM-radiozenders op een relatief korte afstand van de radiozender vervo ...

Modellen: