Ford Ka+: Parkeerhulp achter - Parkeerhulp - Ford Ka+ - InstructieboekjeFord Ka+: Parkeerhulp achter

WAARSCHUWING

Om letsel te voorkomen, moet u deze paragraaf over de beperkingen van het systeem hebben gelezen en begrepen. De sensoren zijn slechts een hulpmiddel om bepaalde (meestal grote en vaste) voorwerpen te ontdekken wanneer op een vlak wegdek met parkeersnelheid wordt gereden. Bepaalde voorwerpen met oppervlakken die ultrasonische geluidsgolven absorberen, parkeerhulpsystemen van omringende voertuigen, verkeersgeleidingssystemen, fluorescerende lampen, slecht weer, luchtremmen en uitwendige motoren of ventilators kunnen ook een nadelige invloed op het sensorsysteem hebben. Dit kan onder andere resulteren in verminderde prestaties of een onterechte activering.

Het parkeerhulpsysteem kan niet voorkomen dat u tegen kleine of bewegende voorwerpen, laag bij de grond, aanrijdt. Het parkeerhulpsysteem geeft een geluidssignaal wanneer het een groot voorwerp detecteert en helpt zo schade aan uw auto te voorkomen. Wees voorzichtig wanneer u het parkeerhulpsysteem gebruikt, om verwondingen te voorkomen.
Sensorsysteem achter

Wanneer het parkeerhulpsysteem een geluidssignaal produceert, kan het audiosysteem het ingestelde volume dempen naar een vooraf ingesteld niveau.

N.B.: Sommige accessoires kunnen de prestaties beperken of verkeerde activering veroorzaken. Bijvoorbeeld grote trekhaken, fietsendragers of rekken voor surfplanken.

N.B.: De sensoren van het parkeerhulpsysteem moeten schoon en vrij van sneeuw en ijs worden gehouden om slechte prestaties of verkeerde activering te voorkomen. Reinig de sensoren niet met scherpe voorwerpen.

N.B.: Als de parkeerhulpsensoren verkeerd zijn uitgelijnd omwille van schade aan de bumper, zullen ze minder goed werken of verkeerd worden geactiveerd.

De parkeerhulpsensoren achter worden automatisch ingeschakeld wanneer u de keuzehendel van de transmissie in de stand R (achteruit) zet en uw auto met een snelheid van minder dan 5km/h rijdt. Als de auto dichter bij een groot voorwerp rijdt, wordt het geluidssignaal sneller herhaald. Wanneer het voorwerp zich op een afstand van minder dan 30cm van het midden van de achterbumper van uw auto bevindt, klinkt het geluidssignaal ononderbroken.

Sensorsysteem achter

Het sensorbereik is maximaal 180cm vanaf de achterbumper.

N.B.: Er is een kleiner dekkingsgebied bij de buitenhoeken.

Het systeem detecteert grote voorwerpen wanneer u de keuzehendel van de transmissie in de stand achteruit (R) zet:

N.B.: Indien uw auto langer dan twee seconden stationair blijft draaien, wordt het geluidssignaal gedempt. Indien uw auto naar achteren beweegt, hoort u de toon opnieuw.

Zet de keuzehendel van de transmissie uit Achteruit (R) om het systeem uit te schakelen. Indien zich een storing in het systeem voordoet, verschijnt een waarschuwingsmelding in het informatiedisplay en kunt u het het systeem niet inschakelen. Zie Infoberichten.

Zie ook:

Toyota Aygo. Gebruik van de stuurwielschakelaars
U kunt de stuurwieltoetsen gebruiken om een aangesloten mobiele telefoon of draagbare digitale audiospeler (draagbare speler) te bedienen. Bedienen van de Bluetooth-telefoon met de stuurwielto ...

Hyundai i10. Ruitenwissers
Als volgt werkt als het contact in de stand AAN is gezet. : Voor een enkele wisser slag, druk de hendel naar boven, de hendel keert terug naar de 0 (OFF) positie bij het loslaten. De wissers zu ...

Ford Ka+. Systeemstatus MyKey controleren
Informatie over de MyKeys die voor uw auto geprogrammeerd zijn, kunt u vinden met behulp van het informatiedisplay. Zie General Information. MyKey-afstandRegistreert de afstand wanneer bestuurd ...

Modellen: