Ford Ka+: Gegevensopslag - Inleiding - Ford Ka+ - InstructieboekjeFord Ka+: Gegevensopslag

Een groot aantal elektronische componenten in uw auto bevatten gegevensopslagmodules die tijdelijk of permanent technische gegevens opslaan over de staat van de auto, gebeurtenissen en storingen.

Over het algemeen bevat deze technische informatie gegevens over de staat van onderdelen, modules, systemen of de omgeving:Deze gegevens zijn alleen technisch en helpen bij het identificeren en corrigeren van storingen en optimaliseren van voertuigfuncties. Bewegingsprofielen die afgelegde routes aangeven kunnen niet met behulp van deze gegevens worden aangemaakt.

Als services worden gebruikt (bijvoorbeeld reparatiewerkzaamheden, onderhoudsprocedures, garantiedossiers, kwaliteitsgarantie), kunnen werknemers van het servicenetwerk (inclusief fabrikanten) deze technische informatie aflezen van de modules voor gegevensopslag van gebeurtenissen en storingen met behulp van speciale diagnoseapparaten. Indien nodig ontvangt u meer informatie. Nadat een storing is gecorrigeerd, worden de gegevens gewist uit de storingopslagmodule of worden deze voortdurend overschreven.

Tijdens gebruik van de auto kunnen situaties voorkomen waarin deze technische gegevens met betrekking tot andere informatie (ongeluksrapportage, schade aan de auto, getuigenverklaringen, enz.) kunnen worden gekoppeld aan een specifiek persoon (eventueel met de hulp van een expert).

Via aanvullende functies die contractueel zijn overeengekomen met de klant (bijvoorbeeld de locatie van de auto in noodgevallen) kunnen bepaalde voertuiggegevens uit de auto worden overgedragen.

N.B.: Sluit geen draadloze aansluitbare apparaten aan op de diagnosestekker. Onbevoegde derden kunnen zich toegang verschaffen tot de voertuiggegevens en de prestaties van veiligheidsgerelateerde systemen hinderen. Sta alleen toe dat reparatiefaciliteiten die onze service- en reparatie-instructies volgen hun apparatuur aansluiten op de diagnosestekker.
Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Afstandswaarschuwingsfunctie
Algemene informatie De afstandswaarschuwingsfunctie kan het gevaar van een kop-staartbotsing verminderen of de gevolgen van een ongeval reduceren. Als de afstandswaarschuwingsfunctie ee ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Aanwijzingen voor auto's met 4MATIC
Aanwijzing  Auto's met 4MATIC mogen niet met opgetilde voor- of achteras worden gesleept, omdat de transmissie anders wordt beschadigd.  Auto's met 4MATIC m ...

Toyota Aygo. Ontvangen van een telefoongesprek
Aannemen van de telefoon Druk op de toets gesprek aannemen. Weigeren van een telefoongesprek Druk op de toets gesprek beëindigen. Ontvangen van een oproep terwijl u een telefoongesprek voert ...

Modellen: