Ford Ka+: Gebruik maken van snelheidsregeling - Snelheidsregeling - Ford Ka+ - InstructieboekjeFord Ka+: Gebruik maken van snelheidsregeling

Ford Ka+ / Ford Ka+ - Instructieboekje / Snelheidsregeling / Gebruik maken van snelheidsregeling

WAARSCHUWING

Schakel de snelheidsregeling niet in op bochtige wegen, onder drukke verkeersomstandigheden en op gladde wegen. Dit zou tot controleverlies over de auto en fataal of dodelijk letsel kunnen leiden.

Wanneer u een heuvel afrijdt, kan de voertuigsnelheid hoger worden dan de ingestelde snelheid. Het systeem bedient de remmen niet, maar er wordt een waarschuwing weergegeven. Als u deze waarschuwing negeert, kan dat ernstig letsel of de dood tot gevolg hebben.

Gebruik maken van snelheidsregeling

U bedient de snelheidsregeling via het stuurwiel.

N.B.: De snelheidsregeling wordt uitgeschakeld indien uw rijsnelheid meer dan 16km/h onder uw ingestelde snelheid afneemt terwijl u een helling beklimt.

Cruise-control in- en uitschakelen

Druk op de toets om de snelheidsregeling op stand-by te zetten. Het informatiedisplay vraagt u, een snelheid in te stellen. Druk nogmaals op de knop om het systeem uit te schakelen.

Rijsnelheid instellen

  1. Rij met de gewenste snelheid.
  2. Druk kort op SET+.
  3. Neem uw voet van het gaspedaal.
Missing Image Het controlelampje in het instrumentenpaneel gaat branden.

Ingestelde snelheid veranderen

Ingestelde snelheid annuleren

Druk op de CAN toets en laat deze los, of druk het rempedaal in. Het controlelampje in het instrumentenpaneel brandt niet meer. De ingestelde snelheid wordt niet gewist.

N.B.: Bij auto's met handgeschakelde transmissie kunt u de ingestelde snelheid ook annuleren door het koppelingspedaal in te trappen.

Ingestelde snelheid hervatten

Druk op de RES toets en laat deze los. Het controlelampje in het instrumentenpaneel gaat branden.
Zie ook:

KIA Picanto. Lamp parkeerlicht en dagrijverlichting (ledlamp) vervangen
Laat het voertuig nakijken door een professionele werkplaats als het parkeerlicht + DRL (1) niet werkt. Kia raadt aan om een officiële Kia-dealer/servicepartner te bezoeken. Lamp dagrijv ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Nat wegdek
Als er bij hevige regen gedurende langere tijd wordt gereden zonder te remmen, kan het voorkomen dat de remmen bij de eerste keer remmen vertraagd aangrijpen. Ook na het wassen van de auto ...

Ford Ka+. USB 2
Uw auto kan uitgerust zijn met een extra USB-poort. In dat geval bevindt USB 1 zich vooraan in de auto, onder aan het dashboard. USB 2 bevindt zich in de bagageruimte van de middenconsole ...

Modellen: