Compacte stadsauto: Brandstofverbruik

We leiden de cijfers over CO2-waarden en brandstofverbruik af van laboratoriumtests volgens Richtlijn (EG) 715/2007 of CR (EG) 692-20058 en aanvullingen daarop

Deze gegevens zijn bedoeld voor het vergelijken van merken en modellen.Ze zijn niet bedoeld als weergave van het werkelijke brandstofverbruik van uw wagen.

Het brandstofverbruik onder praktijkomstandigheden is afhankelijk van een groot aantal factoren, bijvoorbeeld rijstijl, rijden met hoge snelheid, stop-start verkeer, gebruik van airconditioning, geplaatste accessoires, beladingstoestand en slepen van een aanhanger.

N.B.: De hoeveelheid brandstof in de tankreserve kan verschillen en er mag niet op worden vertrouwd om het rijbereik te vergroten.

Genoemde hoeveelheid

De genoemde hoeveelheid is de maximumhoeveelheid brandstof die u kunt toevoegen aan de brandstoftank wanneer de brandstoftank leeg is. In de genoemde hoeveelheid is een tankreserve inbegrepen. De tankreserve is een bepaalde hoeveelheid brandstof die in de brandstoftank blijft wanneer de brandstofmeter een lege tank aangeeft.

N.B.: De hoeveelheid brandstof in de tankreserve kan verschillen en er mag niet op worden vertrouwd om het rijbereik te vergroten.

Brandstofverbruik berekenen

De eerste 1.500km is de inrijperiode van de motor. Na 3.000km wordt een meer nauwkeurige meting verkregen.

  1. Vul de brandstoftank volledig en noteer de initiële waarde van de kilometerteller. Zie Refueling.
  2. Noteer iedere keer de hoeveelheid gevulde brandstof tijdens het vullen van de brandstoftank.
  3. Na minimaal drie tot vijf maal vullen moet de brandstoftank worden gevuld en de huidige kilometerstand worden genoteerd.
  4. Trek de initiële kilometertellerwaarde af van de huidige kilometertellerwaarde.
Om het brandstofverbruik in l/100 km (liter per 100 kilometer) te berekenen, vermenigvuldigt u het aantal liter met 100 en deelt u dat cijfer dan door het aantal afgelegde kilometers.Om het brandstofverbruik in MPG (mijl per gallon) te berekenen, deelt u het aantal afgelegde mijl door het aantal gebruikte gallons.

Houd dit minstens een maand bij en noteer uw rijtype, bijvoorbeeld in de stad of op de autosnelweg. Dit levert een nauwkeurige schatting op van het brandstofverbruik van uw auto onder de huidige rij-omstandigheden. Het bijhouden van gegevens tijdens de zomer en de winter laat zien hoe de temperatuur van invloed is op het brandstofverbruik.

    READ NEXT:

     Versnellingsbak

    Handgeschakelde versnellingsbak Handgeschakelde transmissie met 5 versnellingen Koppeling gebruiken N.B.: Wanneer het koppelingspedaal niet volledig wordt ingetrapt, kan dit ervoor zorgen dat schakelen meer moeite kost, dat transm

     Remmen

     Algemene informatie

    WAARSCHUWINGHet systeem is niet bedoeld om de bestuurder te ontheffen van zijn plicht om tijdens het rijden voorzichtig en oplettend te zijn. N.B.: Zo nu en dan kunnen remgeluiden hoorbaar zijn; dit is normaal. Als een geluid van

    SEE MORE:

     Gebruiksinstructies voor wielen

    Nieuwe banden leveren ongeveer de eerste 500 km nog niet de optimale grip, daarom voorzichtig rijden. Banden met het meeste profiel moeten altijd op de voorwielen worden gebruikt. Velgen en wielbouten zijn constructief op elkaar afgestemd. Wij

     Houder bevestigen/verwijderen

    Afb. 77 Houder in de adapter plaatsen / houder uit de adapter verwijderen Voor de bevestiging van de houder in de adapter de houder A in de bevestigingen B in pijlrichting 1 aanbrengen tot deze hoorbaar vergrendelt " afb.77. Voor het v