Ford Ka+: Algemene informatie - Remmen - Ford Ka+ - InstructieboekjeFord Ka+: Algemene informatie

Ford Ka+ / Ford Ka+ - Instructieboekje / Remmen / Algemene informatie

WAARSCHUWING

Het systeem is niet bedoeld om de bestuurder te ontheffen van zijn plicht om tijdens het rijden voorzichtig en oplettend te zijn.

N.B.: Zo nu en dan kunnen remgeluiden hoorbaar zijn; dit is normaal. Als een geluid van metaal op metaal, een voortdurend schurend geluid of een voortdurend piepgeluid hoorbaar is, kunnen de remvoeringen zijn versleten. Als voortdurend trillen of schokken in het stuur voorkomt tijdens het remmen, laat dan de auto controleren door een erkende dealer.

N.B.: Remstof kan zich ophopen op de wielen, zelfs onder normale rijomstandigheden. Vanwege slijten van de remmen is een beetje stof onvermijdelijk. Zie Wielen reinigen.

N.B.: Afhankelijk van toepasselijke wetten en voorschriften in het land waarvoor het voertuig oorspronkelijk is geproduceerd, kunnen de remlichten gaan knipperen tijdens hard remmen. Vervolgens kunnen ook de alarmknipperlichten gaan knipperen zodra uw auto tot stilstand gekomen is.

Natte remmen leiden tot een geringere remwerking. Trap het rempedaal enkele malen voorzichtig in tijdens het wegrijden bij een wasstraat of stilstaand water om de remmen te drogen.

Antiblokkeersysteem

Dit systeem helpt om de stuurregeling en de stabiliteit te behouden tijdens een noodstop door te voorkomen dat de remmen blokkeren.

Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Sjorogen
Bij het vastzetten van bagage de volgende aanwijzingen opvolgen: De beladingsrichtlijnen in acht nemen . De bagage aan de sjorogen vastzetten. De ...

KIA Picanto. Zet de rugleuning niet horizontaal
Om de kans op letsel bij een aanrijding te beperken en de veiligheidsgordels zo effectief mogelijk te gebruiken, moeten alle inzittenden rechtop zitten en moeten de rugleuningen, zowel voor als a ...

Peugeot 108. Veiligheidsgordels
Veiligheidsgordels vóór De veiligheidsgordels vóór zijn voorzien van een pyrotechnische gordelspanner en een spankrachtbegrenzer. Deze systemen zorgen voor extra bescherming van de bestuur ...

Modellen: