Citroen C1: Uitschakelen van de airbag
vóór aan passagierszijde - Veiligheid - Citroen C1 - InstructieboekjeCitroen C1: Uitschakelen van de airbag vóór aan passagierszijde

Citroen C1 / Citroen C1 - Instructieboekje / Veiligheid / Uitschakelen van de airbag vóór aan passagierszijde

Plaats nooit een kind in een kinderzitje "met de rug in de rijrichting" op de voorpassagiersstoel als de airbag vóór aan passagierszijde is ingeschakeld.

Het kind kan in dat geval bij een aanrijding ernstig en zelfs dodelijk gewond raken.

Dit voorschrift wordt tevens vermeld op de waarschuwingssticker aan beide zijden van de zonneklep aan passagierszijde. Conform de wettelijke voorschriften vindt u op de volgende tabellen deze waarschuwing in alle benodigde talen.

Uitschakelen van de airbag vóór aan passagierszijde

Uitschakelen van de airbag vóór aan passagierszijde
Airbag aan passagierszijde OFF

Uitschakelen van de airbag vóór aan passagierszijde

Raadpleeg de rubriek "Airbags" voor meer informatie over het uitschakelen van de airbag vóór aan passagierszijde.

Door CITROËN aanbevolen kinderzitjes

CITROËN levert een reeks kinderzitjes met artikelnummer die met een driepunts veiligheidsgordel kunnen worden vastgemaakt:

Door CITROËN aanbevolen kinderzitjes

Plaatsing van kinderzitjes met behulp van de veiligheidsgordel

Conform de Europese wetgeving geeft dit overzicht de mogelijkheden weer met betrekking tot het bevestigen met een veiligheidsgordel van een universeel gehomologeerd kinderzitje (a), gerangschikt naar gewicht van het kind en de plaats in de auto.

Plaatsing van kinderzitjes met behulp van de veiligheidsgordel

* Op de voorstoel:

a : Universeel kinderzitje: kinderzitje dat in alle auto's met de veiligheidsgordel kan worden bevestigd.
b: Groep 0: vanaf de geboorte tot 10 kg. Het plaatsen van reiswiegen en autobedjes op de voorpassagiersstoel is niet toegestaan.
Als ze op de tweede zitrij worden geplaatst, kunnen andere plaatsen mogelijk niet meer gebruikt worden.
c: Raadpleeg de huidige wetgeving in uw land alvorens een kinderzitje op deze plaats te bevestigen.
d: Schuif om een kinderzitje op een achterzitplaats te plaatsen, met de rug of het gezicht in de rijrichting, de stoelen ervoor naar voren en zet de rugleuningen rechtop, om ervoor te zorgen dat er genoeg ruimte is voor het kinderzitje en de benen van het kind.
e: Als een kinderzitje "met de rug in de rijrichting" op de voorpassagiersstoel wordt geplaatst, moet de voorpassagiersairbag worden uitgeschakeld. Als dat niet gebeurt, kan het kind ernstig of dodelijk letsel oplopen als de airbag wordt geactiveerd.

Als een kinderzitje "met het gezicht in de rijrichting" op de voorpassagiersstoel wordt geplaatst, moet de voorpassagiersairbag ingeschakeld blijven.
U: Zitplaats geschikt voor de bevestiging met een veiligheidsgordel van een goedgekeurd, universeel kinderzitje, zowel met de "rug in de rijrichting" als met het "gezicht in de rijrichting", waarbij de passagiersstoel in de middelste stand van de verstelling in lengterichting staat.
U (R): Hetzelfde als U, waarbij de zitting van de stoel in de achterste stand van de verstelling in lengterichting staat en de rugleuning rechtop staat.

Verwijder de hoofdsteun en berg hem op alvorens een kinderzitje met een rugleuning te bevestigen op een passagiersstoel. Plaats de hoofdsteun terug zodra het kinderzitje is verwijderd.
Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Velg-bandcombinaties
Algemene aanwijzingen Informatie over de toegestane velg-bandcombinaties kunt u verkrijgen bij een Mercedes-Benz-servicewerkplaats. Regelmatig en voor aanvang van een langere rit o ...

Hyundai i10. Rem/koppelingsvloeistof
Het controleren van het rem/koppelingsvloeistofniveau Controleer periodiek het vloeistofniveau in het reservoir. Het vloeistofniveau moet tussen de MAX en MIN markeringen aan de zijde van h ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Onderhoudsmelding
De weergave van het onderhoudsinterval ASSYST PLUS informeert u over de volgende onderhoudstermijn. Informatie over de onderhoudsbeurt en de onderhoudsintervallen vindt u in het onderh ...

Modellen: