Citroen C1: Onderhoudstips - Toegang tot de auto - Citroen C1 - InstructieboekjeCitroen C1: Onderhoudstips

Algemene adviezen voor wat betreft het onderhoud van uw auto vindt u in het garantie- en onderhoudsboekje

Vouwdak

Verwijder met een zachte borstel of een stofzuiger zoveel mogelijk vuil van het vouwdak voordat u het dak gaat wassen.

 

Om beschadiging van het dak te voorkomen:
  • reinig het nooit met een hogedrukreiniger,
  • was uw auto nooit in een wasstraat met rolborstels.

 

Laat de auto drogen in de schaduw en stel hem tijdens het drogen niet bloot aan direct zonlicht.

 

Verwijder vlekken door ze te deppen (nooit door ze weg te wrijven) met een spons en zeepsop, en spoel het dak direct daarna af met schoon water.

 

Verwijder vogelpoep en hars zo snel mogelijk, omdat door de bijtende werking ervan het materiaal van het dak beschadigd kan raken.

 

Voor het regelmatige onderhoud van het vouwdak en om het in nieuwstaat te houden, adviseren wij u gebruik te maken van het milieuvriendelijke product "Insectenverwijderaar - Reiniger voor cabrioletdaken" uit het gamma "TECHNATURE". Dit product is verkrijgbaar bij het CITROËN-netwerk.

 

Gebruik voor het reinigen van het vouwdak beslist geen chemische producten, schoonmaakmiddelen, vlekkenverwijderaars, oplosmiddelen, alcohol, wasbenzine, enz.

 

Gebruik voor het waterafstotend maken van het vouwdak uitsluitend speciaal voor cabrio- en vouwdaken bedoelde impregneermiddelen.

Windscherm

Wij adviseren u het windscherm voorzichtig te reinigen en gebruik te maken van een soepele borstel.
Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Bijzonder onderhoud
Het voorgeschreven onderhoudsinterval is afgestemd op normale bedrijfsomstandigheden van de auto. Bij zwaardere bedrijfsomstandigheden of zwaardere belasting van de auto moeten onderhou ...

Hyundai i10. Achteruitkijkspiegel
Stel de achteruitkijkspiegel om het zicht door de achterruit naar uw persoonlijke wensen. Doe dit altijd voor u gaat rijden. WAARSCHUWING - Uitzicht naar achterPlaats geen voorwerpen op de ach ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Veiligheidsgordels reinigen
WAARSCHUWING De veiligheidsgordel kunnen door bleken of kleuren aanzienlijk zwakker worden. Daardoor kunnen de veiligheidsgordel bijvoorbeeld bij een ongeval scheuren of uitval ...

Modellen: